Download toegangskaart

Het Hogelandplein

Het Hogelandplein is een regioplein waar de ondernemers uit de gemeente samenkomen, banden aanhalen, nieuwe contacten opdoen en gezamenlijk met de gemeente de kracht van de regio tonen.

Een uitstekende regio om te ondernemen!

De gemeente Het Hogeland is een uitstekende regio om te ondernemen. De gemeente stimuleert de groei van werkgelegenheid in de sterke sectoren zoals energie, landbouw, agri & food, havens en logistiek, biochemie en recycling. 

Daarnaast is de Regio Noord-Groningen hard op weg om één van de koplopers in de groene economie te worden. De Eemshaven ontwikkelt zich tot het groene stopcontact van Nederland. Met een eigen diepzeehaven, een groeiend aanbod van duurzame energie en een agrarisch achterland met een stevig chemiecluster in Delfzijl wordt dat proces flink versneld. De gemeente ondersteunt daarom de groene ambities van bedrijven.

Niet voor niets staat Het Hogelandplein dan ook in open verbinding met het naastgelegen Eemsdeltaplein, dat zich dit jaar meer en meer op de industrie uit de Noordelijke zeehavens richt.

Het Hogelandplein

Het plein biedt lokale bedrijven de mogelijkheid om zich gezamenlijk te presenteren aan zakelijk Noord Nederland. Er is een groot netwerkterras rondom een gezellige bar. Vanuit het terras worden op beide dagen diverse netwerk- en themabijeenkomsten georganiseerd.

Lokale horecaondernemers verzorgen de catering, zodat bezoekers en deelnemers kennis kunnen maken met Hogelandster streekproducten.

Ook de nieuwsbrief ontvangen?