Download toegangskaart

Leven Lang Ontwikkelen

Bij- en omscholing, samen voor een sterke regio!

De maatschappij verandert met steeds groter wordende snelheid en daarnaast veroudert onze beroepsbevolking. Daarom is het steeds belangrijker dat je de kennis en de vaardigheden van jezelf en van je medewerkers up-to-date houdt. Om dit te realiseren moeten we een Leven Lang Ontwikkelen.

Samen met het bedrijfsleven de regio versterken. Dat is de gezamenlijke ambitie van Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college. De onderwijsinstellingen hebben de krachten gebundeld op het gebied van bij- en omscholing! Naast het reguliere onderwijs worden steeds vaker mbo-opleidingen en cursussen voor volwassenen verzorgd. Op deze manier kan op basis van de vraag van bedrijven en organisaties optimaal invulling worden gegeven aan een passend onderwijsaanbod voor de versterking van de regio.

Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college presenteren zich gezamenlijk op de Promotiedagen. Nieuwsgierig? Kom dan langs bij stand (standnummer 6041). Ze denken graag met je mee hoe jij jouw personeel voedt met nieuwe kennis en vaardigheden. Huidige en toekomstige medewerkers zichzelf volop laten ontwikkelen, zodat ze met plezier meedraaien in jouw bedrijf. Dát is het uitgangspunt voor de opleidingspartners.

Time to turn Pro bij de Hanzehogeschool Groningen. Wil jij als professional flexibel blijven, voortdurend mee ontwikkelen met een veranderende vraag én impact hebben op de wereld om je heen? Of wil je als organisatie de kennis, vaardigheden en competenties van medewerkers vergroten?

De Hanzehogeschool Groningen, ondersteunt je om de kennis, vaardigheden, talenten en competenties te ontwikkelen die voor jouw werk en carrière belangrijk zijn. We bieden ruim 200 opleidingen. Relevant en praktijkgericht. Flexibel en gepersonaliseerd. We bieden (deeltijd-) opleidingen op hbo-, post-hbo- en masterniveau. We zijn er voor werkenden en werkzoekenden die zich willen ontwikkelen. Daarnaast ontwikkelen we samen met het bedrijfsleven maatwerkopleidingen. Wil je meer weten? Bezoek de Hanzehogeschool Groningen in stand 6030

 

Programma

Themabijeenkomst met Bas Westerweel

Panelgesprek met het thema 'Bij- en omscholing, samen voor een sterke regio’, onder leiding van Bas Westerweel. Laat je bijpraten over de “DNA-samenwerking van de onderwijsinstellingen en de scholingsmogelijkheden die de ROC’s kunnen bieden.

Huis van de Ondernemer; di 8 november 17.00 – 18.00 uur

 

Ellen van Eden & Arjen Edzes

Leren en Ontwikkelen in een krappe arbeidsmarkt

Leren en ontwikkelen binnen bedrijven is dé oplossing voor personele schaarste. Een Leven Lang Ontwikkelen van mensen, organisatie en onderwijs is de basis om wendbaar te blijven in steeds veranderende omstandigheden. Ellen van Eden (Noorderpoort) en Arjen Edzes (Hanzehogeschool) nemen je mee naar de stand van zaken in Noord-Nederland en reiken zij handvatten aan voor jouw eigen praktijkBezoek stand 6030, Hanzehogeschool, Groningen.  

Gemeente Groningen IdeeënTheater; Wo 9 november 12.45 – 13.15 uur

Ook de nieuwsbrief ontvangen?