Download toegangskaart

Exportplein

Internationaal zakendoen kan het MKB veel opleveren. Over de grens liggen groeikansen die nog niet voldoende worden benut. Noord-Nederland zet daarom hoog in de internationalisering van het MKB. Bedrijven worden actief gestimuleerd en ondersteund om over de grenzen te kijken en groeikansen te benutten.

Internationaal ondernemen roept ook veel vragen op. Hoe pak je het aan? Waar liggen de kansen? Wat zijn de valkuilen? Welk land is het best geschikt? Hoe zit het met de wet- en regelgeving? Hoe financier ik alles? De Promotiedagen biedt hulp bij deze uitdaging!

 

Exportplein

Het nieuwe Exportplein op de Promotiedagen geeft ondernemers met export ambities de kans om kennis op te doen, ervaringen te delen en contacten te leggen. In een klein theater krijg je tips en tricks aan de hand van praktische voorbeelden en je kunt direct contacten leggen tijdens een aantal netwerkbijeenkomsten. Rondom het theater staan partijen die je op weg kunnen helpen in een nieuwe markt.

 

Zakendoen met Duitsland

Op de Promotiedagen kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met de Duitse markt en Duitse ondernemers. De beursvloer kent twee Duitse Pleinen: Het Oldenburg Plein en het OstFriesland Plein. Jaarlijks zijn hier meer dan 40 Duitse bedrijven en instellingen vertegenwoordigd. Het Exportplein ligt direct naast de Duitse Pleinen.

 

Programma

Di 5 november

12.30 uur   Een partner vinden in het buitenland

13.15 uur   Brexit of geen Brexit; de markt blijft

14.15 uur   De eerste stappen naar een exportplan

15.00 uur   Succesvol in Duitsland

16.00 uur   Contracteren met buitenlandse partijen

17.00 uur   Internationaal succesvol zijn is TOPsport

 

Wo 6 november

13.15 uur   De eerste stappen naar een exportplan

14.45 uur   Paspoort voor Rusland

15.30 uur   Een Partner vinden in het buitenland

16.15 uur   Contracteren met buitenlandse partijen

17.15 uur   Blockchain, hype of de toekomst?

 

Voor meer informatie of het gehele beursprogramma Klik hier