Download toegangskaart

Plein Oldenburg: topbedrijven uit de regio!

“Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland liggen zo dicht bij elkaar, we delen zoveel. Daar moeten we nog veel meer uit halen. Ondanks dat er al veel gebeurt, liggen er nog zoveel kansen die niet worden gepakt. En dan heb ik het vooral over het gebruik maken van elkaars talenten”, zo sprak honorair consul Sieger Dijkstra onlangs tijdens de internationale handelsdag in Papenburg.

Internationaal zakendoen kan het MKB veel opleveren. Wie denkt dat zijn afzetmarkt stopt bij Nieuweschans, mist een grote kans! De exportprestaties van Noord-Nederland blijven echter nog wat achter bij het landelijk gemiddelde. Er liggen nog veel kansen, direct over de grens.

Op de Promotiedagen kan je op een laagdrempelige manier kennismaken met de Duitse markt en Duitse ondernemers. Even kennismaken met de buren, zeg maar. Duitse bedrijven zijn zeer geïnteresseerd in samenwerking. Meer dan 40 (!) Duitse bedrijven zijn op de Promotiedagen vertegenwoordigd. 

Plein Oldenburg

Al meer dan 10 jaar zijn Oldenburg en Groningen ‘partners in business’. De innige samenwerking is uitgegroeid tot een goede vriendschap die ook zijn vruchten afwerpt. Onlangs werd een nieuwe overeenkomst getekend, samen met de stad Bremen. Speerpunten van de samenwerking zijn digitalisering, mobiliteit en duurzaamheid. De drie steden zijn daarmee in staat om de actuele maatschappelijke en ecologische vraagstukken het hoofd te bieden. Deze thema’s zie je ook op het Plein Oldenburg terug, met een aantal topbedrijven uit de regio en een aansluitend programma rondom de thema’s Energie, Waterstof en Digitalisering.

Deelnemers 2018

BTC Business Technology Consulting - Convey Gruppe - DENIES - DLR Deutsches Zentrum fur Luft- und Raumfahrt – EnaQ - Fraunhofer Institut – ISE - Jade Hochschule - Lufthansa Industry Solutions – Stadt Oldenburg - OLEC - Wunderline