Download toegangskaart

Het Hogeland Plein: voorschot op toekomstige herindeling

Vrijdag 20 juli

Per 1 januari 2019 gaan de gemeenten Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond verder onder de gemeente Het Hogeland. Tijdens de Promotiedagen nemen de gemeenten een voorschot op de herindeling, door een prominent, gezamenlijk plein te presenteren. Daarmee verandert ook de locatie van de bestaande pleinen Bedum en Winsum.

Bedum presenteerde zich al zo’n tien jaar op een vaste plek op de beursvloer. De laatste jaren haakte ook Winsum weer aan. Beide pleinen worden nu dus geïntegreerd in Het Hogeland Plein (samen met De Marne en Eemsmond) waardoor er één groot, nieuw beursplein ontstaat. Het plein krijgt een logische plek naast het populaire Eemsdeltaplein waarin Groningen Seaports weer een belangrijke rol speelt. Het Hogelandplein wordt voorzien van een prominent terras met cateringfaciliteiten.

De samenvoeging brengt vele voordelen met zich mee. De zichtbaarheid van het plein wordt aanzienlijk vergroot en de gezamenlijke faciliteiten kunnen worden gedeeld. De samenvoeging biedt uitstekende kansen voor nieuwe contacten en de aansluiting bij het Eemsdeltaplein werkt versterkend naar twee kanten toe.

Meer info over deelname