Download toegangskaart

Topacteur Marcel Hensema maakt speciale voorstelling voor de Promotiedagen!

Woensdag 7 november

Wat maakt Noord-Nederlandse ondernemers zo bijzonder? Ze zijn eigenzinnig, nukkig, nuchter, wars van kapsones, trots maar toch bescheiden… Topacteur Marcel Hensema gunt ons een blik in de spiegel, in een voorstelling die hij speciaal voor de Promotiedagen heeft gemaakt.

Marcel Hensema werd geboren in Winschoten en groeide op in Hoogezand. Als geen ander kent hij de Groningse volksaard. Hij maakte een zegetocht langs de Groningse theaters met zijn voorstellingen ‘Mijn Ede’, ‘Mijn Tweede’ en ‘Mijn Vrede’, waarin hij vertelt over zijn jeugd in Hoogezand. “Theaterjuweeltje” kopte het Dagblad van het Noorden over ‘Mijn Ede’, waarmee Hensema uiteindelijk zelfs in Carré belandde.

Speciaal voor de Promotiedagen maakt Marcel Hensema een korte voorstelling over alle mooie, bijzondere en hilarische eigenschappen van de ondernemers in het Noorden.

Een niet te missen start van de tweede beursdag!

Video: Portret Marcel Hensema, door RTV Noord

Programma, woensdag 7 november:

10.15 - 10.45 uur Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers
10.45 - 11.45 uur Voorstelling Marcel Hensema
12.00 uur Start tweede beursdag

Locatie: Springerzaal, Martiniplaza

Je kunt je met 2 personen aanmelden voor deze bijeenkomst. Na het invullen van onderstaande gegevens ontvangt iedere persoon afzonderlijk een toegangskaart voor de opening.

Aanmelden

Deze lezing is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Martiniplaza en de Promotiedagen.

Bio

Marcel Hensema is een van de meeste gewaardeerde acteurs van Nederland. Je kunt bijna geen succesvolle Nederlandse serie opnoemen, of hij heeft er een rol in gehad. Van Pleidooi tot Baantjer, van Penoza tot, meest recentelijk, de hoofdrol in Hollands Hoop. Hensema won tweemaal een Gouden Kalf en is meermaals genomineerd voor (inter)nationale prijzen, waaronder een Emmy Award met de Netflix-serie Tokyo Trial. Hensema wisselt moeiteloos tussen genres in film, televisie en theater en wordt vaak omschreven als een kameleontische acteur met veel gezichten.