Download toegangskaart

Daan Roosegaarde komt visie delen met Noordelijke bedrijfsleven

Woensdag 6 november

The New York Times noemde hem ‘the new hippie with a business plan’. Hij werd door Forbes and Good 100 geselecteerd als creatieve veranderaar en is een jonge wereldwijde leider van het World Economic Forum. Zijn tentoonstelling ‘Presence’ in het Groninger Museum werd de afgelopen maanden met superlatieven ontvangen.

De tweede dag van de Promotiedagen gaat inspirerend van start als kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde zijn visie komt delen met het noordelijke bedrijfsleven.

Daan Roosegaarde is een creatieve denker. Hij onderzoekt de relatie tussen mensen, technologie en ruimte. Zijn fascinatie voor natuur en technologie wordt weerspiegeld in zijn iconische ontwerpen, zoals de Smart Highway (wegen die ’s nachts opladen van zonlicht), Waterlicht (een virtuele overstroming) en Smog Free Project (de grootste buitenlucht zuiveringsinstallatie ter wereld die sieraden maakt van smog).

Daan studeerde af aan het Berlage Instituut met een master in architectuur. In 2007 richtte hij Studio Roosegaarde op, waar hij met zijn team van ontwerpers en ingenieurs werkt aan een betere toekomst. Samen ontwikkelen ze ‘Landschappen van de toekomst’, door slimme, duurzame prototypes te bouwen voor de steden van morgen. In zijn interactieve lezing onderzoekt Roosegaarde de sociale rol van design, het belang van schoonheid samen met zijn visie op de toekomst.

Datum: Woensdag 6 november
Tijd: 10.45 – 11.45 uur

Aanmelden

Aanmelden is binnnenkort mogelijk via deze site. Schrijf je via de homepage in voor de nieuwbsrief om als eerste op de hoogte te zijn!

Awards en Exposities

Roosegaarde is een Young Global Leader op het World Economic Forum en uitgeroepen tot Artist of the Year 2016 in Nederland. Roosegaarde heeft de London Design Innovation Medal, de INDEX Design Award, de World Technology Award, twee Dutch Design Awards, de Charlotte Köhler Award en de China's meest succesvolle designprijs gewonnen. Hij exposeerde in het Design Museum in Londen, Stedelijk Museum Amsterdam, Rijksmuseum Amsterdam, Tate Modern, Tokyo National Museum, Le Musée des Arts Décoratifs Paris, Victoria & Albert Museum en verschillende openbare ruimtes in Europa en Azië. Daan Roosegaarde werd door Forbes en Good 100 geselecteerd als maker van creatieve veranderingen en deelt zijn visionaire ideeën vaak op conferenties over de hele wereld zoals TED en Design Indaba.

Bekijk alle projecten van Daan Roosegaarde