Download toegangskaart

VNO-NCW MKB Noord organiseren bijeenkomsten Arena

Dinsdag 10 september

VNO-NCW MKB Noord organiseert, als partner van de Promotiedagen, drie bijeenkomsten in de Arena, MartiniPlaza! De bijeenkomsten worden kosteloos aangeboden. De onderwerpen van de bijeenkomst zijn zeer divers en actueel voor de ondernemers in Noord-Nederland. Kijk hieronder voor de onderwerpen van de bijeenkomsten en hoe jij je kosteloos kunt aanmelden! 

 

5 november 12:45 uur tot 13:45 uur: Duurzaamheid en energiebesparing in het MKB

 

"Met doemdenken bereik je niets" is een onmiskenbare uitspraak van Anne-Marie Rakhorst.  Sinds ze in het jaar 2000 is verkozen tot zakenvrouw van het jaar, deelt ze haar kennis en enthousiasme actief. Ze is tevens ambassadeur en (bestuur)lid bij verschillende duurzame initiatieven. In haar presentaties laat ze vol vuur zien dat duurzaamheid kán en een geweldige kans is voor ondernemend Nederland. Ondernemers hebben de sleutel in handen voor een duurzame toekomst. 

WATT doe jij aan energiebesparing?
Verbruikt je bedrijf jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas? Dan ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. VNO-NCW MKB Noord wil ondernemers ondersteunen en op de hoogte brengen van nieuwe verplichtingen. Anne-Marie Rakhorst laat in haar presentatie op de Promotiedagen zien dat duurzaamheid kán en een geweldige kans is voor ondernemend Nederland. Met oplossingen van koplopers en voorbeelden uit haar eigen ondernemingspraktijk, weet ze haar publiek te verleiden om de volgende stap te zetten: "want duurzaamheid is tenslotte vooral een kwestie van doen".

AANMELDEN

 

Dinsdag 5 november 16:15 uur - 17:30 uur: Cybersecurity in het MKB met Rickey Gevers

Ddos-aanvallen, phishingmails, ransomware en virussen... maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime. Bedrijven investeren kapitalen aan het beveiligen van hun systemen en gegevens. Toch komen er om de haverklap gevoelige data op straat te liggen. Het is een kat-en-muis-spel tussen security experts en hackers.

Rickey Gevers is een cybercrime-deskundige die zijn ervaringen als hacker inzet om bedrijven te helpen hun beveiliging te optimaliseren. Rickey geeft tips om je digitale veiligheid te verscherpen.
Henk van Ee van MKB Cyber Campus komt, na de inleiding van Rickey Gevers, je meenemen in de belangrijkste dilemma's van een cybercrisis die een MKB-er kan treffen. Aan de hand van praktische voorbeelden ervaar je de mogelijke impact van cybercrime op je bedrijfsvoering en bespreken we de maatregelen.

Aanmelden

 
 

Woensdag 6 november 13:30 uur - 14:30 uur: Nieuwe medewerkers vinden? Zo werkt dat online!

Wist je dat 44% van de mkb-ondernemers moeite heeft de juiste medewerkers te vinden?
Maar wist je ook dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn... In deze interactieve sessie van VNO-NCW MKB Noord en Indeed laat Sara Cauwenbergh, Recruitment Evangelist bij Indeed, zien hoe je er voor zorgt dat de juiste kandidaten online jouw vacatures vinden, erop klikken en daadwerkelijk solliciteren.
Als Recruitment Evangelist helpt Sara werkgevers hun zoektocht naar de juiste nieuwe medewerkers. Dit doet zij op basis van diepgaande data-analyse in combinatie met haar inzichten in het online zoeken naar vacatures. 
Ontdek onder andere hoe je effectieve vacature teksten schrijft en hoe je de perfecte balans vindt tussen het geven van voldoende details, zodat kandidaten precies weten wat de functie inhoudt terwijl je de tekst tegelijkertijd zo kort en duidelijk mogelijk houdt.

AANMELDEN