
Studententeams presenteren hun eigen Broodje Grunn, bedacht, belegd en bereid met 100% Groningse ingrediënten. Een vakjury met lokale experts beoordeelt de broodjes op smaak, herkomst en verhaal. Welke twee broodjes gaan door naar de eindronde tijdens Wintergoud?
In twee dagen tijd gaan gemixte teams met studenten vanuit verschillende opleidingen deze uitdaging aan om tot hét Broodje Grunn te komen. Deze eindshow is het slotstuk van deze zoektocht.
Kom kijken, luisteren en ontdek hoe lokaal, duurzaam en lekker samenwerken smaakt.
Toekomstmakerspodium mét Noordzaken
Woensdag 5 november
17.30 – 18.30 uur
Dit evenement heeft een vrije inloop.
Over Broodje Grunn
Broodje Grunn is hét streekbroodje van Groningen, gemaakt met alleen ingrediënten van Groningse bodem. Van boer to bord laten we zien hoe lokaal samenwerken werkt. Het initiatief brengt studenten, boeren, ondernemers en kennisinstellingen samen om de korte voedselketen te versterken en lokale producten meer waarde te geven.
In oktober vond de kick-off plaats met een hackaton (backaton). In drie dagen werkten 50 studenten van de bakkersopleiding van Noorderpoort aan het eerste recept. Tijdens de Promotiedagen gaan studenten verder met de samenstelling van het broodje.
Benieuwd naar de backathon? Bekijk de aftermovie hieronder.
Broodje Grunn is een initiatief van Noorderpoort, Gemeente Groningen, Hanze en BBENG en is in lijn met het Convenant Gezond Eten uit de Omgeving.