Over Promotiedagen

Noord-Nederland is een uitstekende regio om te ondernemen. De regio barst van de ambitie, durf en innovatiekracht. Noord-Nederland heeft de ambitie voorop te lopen op het gebied van nieuwe energie, duurzaamheid en healthy-ageing. Een sterk MKB, ondersteund door een top kennisinfrastructuur. Dat is de kracht van Noord-Nederland. Lokaal uitbesteden is belangrijker dan ooit en door samen te werken maken we Noord-Nederland sterker.

Promotiedagen verbindt en brengt ondernemend Noord-Nederland samen. Wij voorzien in de behoefte van het onderhouden van bestaande relaties, het creΓ«ren van nieuwe relaties en geven de mogelijkheid om nieuwe producten of diensten onder de aandacht te brengen bij zakelijk Noord-Nederland. Wij beloven dat je binnen twee dagen met zoveel mogelijk ondernemers in contact kan komen, jouw netwerk relevant kunt uitbouwen en dat jij na je deelname of bezoek op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en trends in Noord-Nederland. 

De Promotiedagen versterkt de verbindingen in Noord-Nederland, vergroot de kennis binnen het lokale bedrijfsleven en helpt ze groeien.

De kracht van persoonlijk contact!

De Promotiedagen is er voor het volledige noordelijke MKB. Groot en klein, en van Startups tot gevestigde orde; heel zakelijk Noord-Nederland is aanwezig als deelnemer Γ©n bezoeker. De Promotiedagen is een event voor alle sectoren, een plaats waar ondernemers samenkomen om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en ideeΓ«n op te doen.

Digitaliseren is goed. Maar de afgelopen jaren hebben ons ook het belang en de kracht van persoonlijk contact laten zien. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. De Promotiedagen geeft je netwerk een boost. Ongedwongen en persoonlijk maak je kennis met ondernemers met wie je kunt samenwerken en laat je jouw bedrijf groeien.

Ons team

Michel Elzinga
Directeur Stuur een mail
Christina Elzinga
Officemanager Stuur een mail
Tjitske Leemburg
Accountmanager Stuur een mail
Frances Raaff
Projectmanager Stuur een mail
Diva
Dogfluencer https://www.instagram.com/diva_the_briard/

1987
1987
1988
1991
1993
2005
2017
2018
2020
2021
2022
2023
1987
Terugblik eerste editie Promotiedagen

In 1987 vond de eerste editie van Promotiedagen plaats in het Martinihal Centrum in Groningen. Zoals dit artikel uit 1987 beschreef was het de eerste keer dat een dergelijke grootschalige beurs in het Noorden werd gehouden… En dat bleek een groot succes! Het aantal verwachte inschrijvingen werd verdubbeld en inschrijvingen voor een volgende editie waren tijdens deze eerste dag al in volle gang.

1987
Paul Elzinga

“π™‚π™šπ™―π™žπ™šπ™£ π™™π™š π™—π™šπ™‘π™–π™£π™œπ™¨π™©π™šπ™‘π™‘π™žπ™£π™œ π™žπ™¨ π™π™šπ™© π™£π™žπ™šπ™© π™œπ™šπ™¬π™–π™–π™œπ™™ π™©π™š π™«π™šπ™§π™€π™£π™™π™šπ™§π™¨π™©π™šπ™‘π™‘π™šπ™£ 𝙙𝙖𝙩 π™™π™žπ™© π™π™šπ™© π™—π™šπ™œπ™žπ™£ 𝙫𝙖𝙣 π™šπ™šπ™£ π™©π™§π™–π™™π™žπ™©π™žπ™š 𝙯𝙖𝙑 π™—π™‘π™žπ™Ÿπ™ π™šπ™£ π™©π™š π™―π™žπ™Ÿπ™£.” – Paul Elzinga, 1987.   Een rake voorspelling van organisator Paul Elzinga in 1987, bij de opening van de allereerste Promotiedagen. Want na het passeren van de 35e editie mag je toch wel zeggen dat hij gelijk heeft gekregen.

1988
Primeur op de beurs van 1988

De beeldtelefoon maakt in 1988 zijn primeur op de Promotiedagen. De eerste beeldtelefoon werd omschreven als een β€˜compact kastje’ met een hoorn en natuurlijk een schermpje. Reden genoeg om met deze primeur zelfs de krant te halen!

1991
Het eerste Lustrum van Promotiedagen

“Een week vΓ³Γ³r de deuren van het Martini-hal centrum in Groningen opengaan voor de Promotiedagen voor het bedrijfsleven van Noord-Nederland, is het een hectische boel op het kantoor van Paul Elzinga Promotions aan de Verlengde Hereweg. De telefoon staat rood gloeiend, er moet van alles geregeld worden en dan ineens laat de computer het afweten. Elzinga rekent op 16.000 zakelijke bezoekers en benadrukt: “Het doel van de beurs is een medium te zijn. Een beurs is nooit doel op zichzelf, maar is bedoeld om contacten tot stand te laten komen”.

1993
Hapjes en Drankjes bij de opening van de 7e Promotiedagen

De 7e editie van Promotiedagen stond helemaal in het thema van de wijzigingen in de Arbo-wet van januari. Tevens waren dit jaar landen als BelgiΓ«, Duitsland, Engeland en Noorwegen met stands op de beursvloer aanwezig. Met als doel, bedrijven en instellingen die in Europees verband samenwerkingen zoeken met elkaar in contact te brengen.

2005
Nieuwe schipper aan het stuur

Promotiedagen is Paul Elzinga en Paul Elzinga is Promotiedagen. Natuurlijk is dat zo. in 18 jaar tijd heeft Paul Elzinga Promotiedagen tot een begrip gemaakt in ondernemend Noord-Nederland. Maar in 2005 werd het stokje overgedragen en nam Michel Elzinga de rol als organisator van de Promotiedagen over.

2017
Arjen Lubach opent de Promotiedagen

Scherp en humoristisch behandelt Arjen Lubach tijdens de opening het thema “verandering”. Met een focus op taal, een scherpe logische analyse en voorbeelden uit zijn eigen leven laat hij het publiek lachen en nadenken over de processen die de mens doormaakt als we een verandering ondergaan.

2018
Grote namen op PD 2018

De 32e editie van Promotiedagen werd afgetrapt door “De King of Kickboxing”, Rico Verhoeven. Aan de hand van een beeldende presentatie vertelde Rico over zijn carriΓ¨re en hoe hij zijn sportieve en commerciΓ«le activiteiten in balans houdt. De tweede beursdag werd geopend door acteur Marcel Hensema met een voorstelling speciaal voor de Promotiedagen. Tijdens een inspirerend gastcollege nam niemand minder dan ruimtevaarder AndrΓ© Kuipers ons mee in zijn ervaringen in de ruimte.

2020
Bedrijven Contactdagen Drenthe

De Bedrijven Contactdagen Drenthe, dΓ© plek voor ondernemers uit Drenthe. Na vele succesvolle jaren, met volgeboekte beursvloeren, is er in 2020 de keuze gemaakt om de BCDD en de Promotiedagen samen te voegen. De deelnemers van de editie in 2020 kregen in november 2021 een speciaal eigen Ondernemend Drenthe plein op de Promotiedagen in Groningen. Door de evenementen samen te voegen brengen we Noord-Nederland nog beter samen en versterken we de onderlinge samenwerkingen in de regio.  

2021
Een bomvol programma op Promotiedagen 2021

Jaarlijks Biedt Promotiedagen haar deelnemers en bezoekers een ruim aanbod inspirerende sessies en presentaties. In 2021 was dit niet anders. De grootse openingen van de beursdagen werden verzorgd door niemand minder van Guido Weijers en Maria Genova. Tevens waren tijdens de beursdagen grote namen als Mark Tuitert, Gregory Sedoc en Jarno Duursma aanwezig om presentaties te geven.

2022
Ondernemen in turbulente tijden

De 35e editie van Promotiedagen stond in het thema van Ondernemen in turbulente tijden. De aftrap van deze bijzondere editie werd gedaan door generaal b.d. Peter van Uhm. Als iemand in Nederland iets kan vertellen over leiderschap onder de moeilijkste omstandigheden, dan is het voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Met 40 jaar ervaring als militair leerde hij alles over het bouwen van sterke en vertrouwde teams. β€œIn goede tijden is leiderschap makkelijk, maar de momenten van Γ©cht leiderschap zijn in slechte tijden.”

2023
Het Nieuwe Noorden

Met het prikkelende thema “Het Nieuwe Noorden” werden tijdens de 36e editie van Promotiedagen, alle blikken gericht op de horizon van 2040. Op de bruisende beursvloer werden de noordelijke ondernemers geΓ―nspireerd, versterkten we de onderlinge verbindingen en schetsten we de contouren van een bloeiende regio. Deze editie werd geopend door niemand minder dan Sander Schimmelpenninck met een prikkelende keynote over “de kloof”.