Deelnemer aan het woord: TCC Trainingen en TCC Onboarding

Dinsdag 2 april

Op de Promotiedagen 2023 ontmoetten we twee rasechte Rotterdammers!
Peter Goedendorp (directeur/eigenaar) en Marlies Tump (operationeel directeur) stonden voor de eerste keer op het Haven- en Industrieplein met hun bedrijf TCC Trainingen.

TCC Trainingen verzorgt de scholing en training van personeel op veiligheidsgebied en risicovolle taken in de industrie.  Een andere, snelgroeiende tak, van het bedrijf, TCC Onboarding, verzorgt het instroomproces van werknemers bij grote industriële projecten en turnarounds.

Peter: “De arbeidsmarkt is enorm veranderd. De beschikbare vakkennis is een stuk minder geworden. Bij een grote turnaround bij bijvoorbeeld Neste, Sabic of Teijin heb je al gauw 1000-3000 mensen nodig. Dat levert de arbeidsmarkt in Nederland gewoon niet. Bij dit soort projecten komt 50% van de mensen uit het buitenland. Wij zorgen dat deze mensen beschikken over de juiste competenties en certificaten, zodat ze vanaf dag 1 kunnen instromen.”

Marlies: “We hebben vestigingen in Rotterdam, Antwerpen en in Stein (Limburg). Sinds 2020 zitten we ook in Zuidbroek. We staan op de Promotiedagen vooral voor onze naamsbekendheid en onze relaties. Want ondanks dat we veel bestaande klanten hebben, is het niet zo dat we bij die klanten even binnenwandelen en zeggen ‘hallo hier zijn we, wanneer kunnen we beginnen.”

“De sfeer was erg heel leuk. Je hebt echt super contact. En ik vond het druk, we hebben veel aanloop gehad. De beurs was goed opgezet, en het Haven- en Industrieplein was mooi ingericht. We hebben vaker meegedaan aan een beurs als dit, maar in Groningen bruist het.”

Het Noorden is trouw. Maar je moet wel je gezicht laten zien en je moet doen wat je zegt, nakomen wat je afspreekt. En, eerlijk gezegd, daar zijn we best goed in. (Peter Goedendorp)

Peter; “Ook in 2024 zijn we er weer bij op het Haven- en Industrieplein”.  We gaan zeker aansluiten bij het thema ‘De Groene Horizon’.  In onze opleidingen besteden we steeds meer aandacht aan het efficiënt omgaan met brandstoffen. Bij een wagenpark van 400 auto’s, scheelt dit een enorme hoeveelheid CO2 uitstoot, en ook niet onbelangrijk, heel veel Euro’s.”

Gerelateerd nieuws