Nieuwe Noorden Talkshow – Een toekomstbestendige industrie in het Noorden

Nieuwe Noorden Studio – 8 november 16:15-17:00 – Tjalling Huizinga (Equans), Wim van de Beld (Betech) & André Harmens (NOM)

Noord-Nederland beschikt over een sterke maakindustrie! Een innovatieve, hoogtechnologische en duurzame industrie biedt bovendien grote kansen voor de toekomst. De sector staat in het middelpunt van de grote transformaties van het moment; digitale en duurzame revoluties.

Nog niet eerder bood nieuwe technologie zoveel kansen voor bedrijven. We komen in het tijdperk van de Smart Industry, waarbij digitalisering en data een cruciale rol spelen. Tegelijkertijd ligt er een uitdaging om schoon te produceren en de impact op de leefomgeving te verminderen. De Noord-Nederlandse industrie wil al in 2030 tot de meest duurzame industriegebieden van Europa behoren en is gecommitteerd om in 2050 nagenoeg CO₂-emissie vrij te opereren.

Dit allemaal met als de doel de industrie in het Noorden toekomstbestendig te maken. Rob spreekt erover met drie gasten uit de Noord Nederlandse Industrie. André Harmens van de NOM houdt zich onder andere bezig met de nieuwe European Digital Innovation Hub Northern Netherlands, Tjalling Huizing van Equans zet zich in voor een duurzamere industrie in het noorden en Wim van de Beld is met zijn bedrijf Betech één van de koplopers van de SMART Industry in het Noorden.


Bekijk ook de andere evenementen!