Nieuwe Noorden Talkshow – Toekomst van de Arbeidsmarkt

Nieuwe Noorden Studio – 8 november 19:00-19:45 – met Prof. Dr. Jouke van Dijk, Eric Datema, Eva van Leeuwen en Jan Huygen

De arbeidsmarkt is krap. Veel bedrijven hebben moeite om hun vacatures te vullen en dreigen vast te lopen in de bedrijfsvoering. De verwachting is dat deze situatie nog een lange tijd aan zal houden. Vergrijzing, deeltijd werken, flexibilisering van de arbeidsmarkt en een mismatch tussen studiekeuze en de arbeidsmarkt zijn ontwikkelingen die aan het probleem ten grondslag liggen. Wat voor creatieve oplossingen zijn er? En hoe lossen we de problemen op een structurele manier op.

Rob gaat erover in gesprek met Prof. Dr. Jouke van Dijk, Eric Datema, Eva van Leeuwen en Jan Huygen. Prof. dr. Jouke van Dijk is hoogleraar Regionale Arbeidsmarktanalyse en voorzitter van de SER Noord-Nederland. Eric Datema is arbeidsmarktondernemer en als HR- en Arbeidsmarktspecialist verbonden aan GRO-Business. Eva van Leeuwen is onderneemster en oprichter van YFK Research & Marketing (Leeuwarden en Groningen) en Young Heroes. Een platform waar ze jong talent koppelt aan deskundige coaches en ze voorziet van training en ontwikkeling. Jan Huygen is manager werkgeversdiensten bij UWV en vertelt over de 34 oplossingen voor het personeelstekort.

Bekijk ook de andere evenementen!